جزئیات محصول

ساز نی نایی (شمال)

جدید

120,000 تومان

Give a Name

این نی از بهترین گره های شمال کشور تهیه شده است. از لحاظ کیفیت و ژوستی صدا هیچ تفاوتی با نی کاشان نداشته و به خاطر سبکتر بودن نسبت به نی کاشان صدا دهی بهتر و از لحاظ تونالیته بهتر می باشد. نوازندگی با نی شمال بخاطر وزن کمترش راحت تر بوده و وضعف اصلی  آن  نسبت به نی کاشان طول عمر سازمی باشد. شما می توانید با مراقبت و روغنکاری به موقع ساز این مشکل را هم حل کنید.

لطفاً قبل از افزودن محصول به سبد خرید ابتدا کوک مورد نظر خود را انتخاب کنید.

 شماره مشاوره و پشتیبانی این محصول: 09196241483

محصولات مرتبط

توضیحات

توجه توجه (خدمت ما به شما)
نی محمد مشفق با مهر محمد نایی، دارای این حسن می باشد که، شما باگفتن فرکانس مورد نظر خود در کمپرس فشار هوا و تشخیص آن توسط کارشناسان ما،ساز را با دمیدن شما بنحوی می سازیم که در پایان به محض نوازندگی شخص شما، ساز دارای فرکانس 440باشد، فقط کافیست یک نمونه از نوازندگی خود را با سازی که راحت هستید، برای ما ارسال کنید تا ما ساز را با دم شما تحویل دهیم.

 

شیوه خالی کردن و سوهان زدن نی محمد مشفق، بنحوی است که مختص خود سازنده است و به نحوی می باشد که با کمترین کمپرس فشار هوا، بهترین صدا دهی اخذ می شود.

گوش دادن به نمونه ها:

دانلود نمونه تست کوک فا

دانلود نمونه شور

دانلود نمونه رنگ طالشی

دانلود لیلیم له

دانلود کلیپ تصویری دو نوازی پیانو و نی

نکاتی در مورد نگهداری و بهداشت ساز نی
پس از ساخت نی، جهت سلامت نی و طول عمر این ساز، رعایت نکاتی زیر ضروری است:

برای اولین بار سوراخ ها و ته نی را با چسب نواری ببندید و با روغن مایع نی را پر کنید و به مدت 24تا 48ساعت در هوای معمولی قرار دهید، بعد از اولین روغن در مراحل بعد برای روغنکاری طبق دستور العمل زیر عمل کنید:
1) روغنکاری نی الزاما باید هفته‌ای سه بار بصورت 20 قطره صورت پذیرد (روغنی که جهت روغنکاری استفاده می‌شود حتما باید روغن زیتون خوراکی و از نوع تصفیه شده باشد؛ به دلیل غلظت پایین و قدرت جذب بالا).
2) حتی الامکان از دادن نی به دیگران خودداری شود (برای جلوگیری از سرایت بیماری).
3) پس از پایان تمرین نی نوازی، در طول روز نی را در هوای آزاد قرار داده تا خشک شود (جهت جلوگیری از کپک زدن).

شیوه ساخت نی
 زمان چیدن نی :

نی تنها سازی است که عوامل مصنوعی در پرورش و ساخت آن نقشی ندارند. این گیاه وحشی و خود رو در دشت و بیابان های حاصلخیز می روید که به مجموعه این زمین ها « نی زار » می گویند. نی به مانند گیاهان دیگر در فصل بهار می روید و در اواخر فصل پاییز و یا اواسط فصل زمستان برداشت می شود. اگر تصمیم ساختن نی را دارید باید توجه داشته باشید که قبل از موعد رسیدن نی را نکنید. نی خوب و خوش صدا باید کاملا «رسیده» و سن نی حداقل دوساله باشد و در زمان مناسب بریده شود. اواسط فصل زمستان زمان مناسبی برای چیدن نی است که نی کرچ می شود و حالت استخوانی به خود می گیرد.

 مراحل پرداخت  :

حداقل زمان ساخت نی ، یک سال بعد از چیدن است. شاخ و برگ های نی را پس از چیدن فورا اصلاح و تمیز کنید. البته پوسته نی را نکنید و در ابتدا مقابل آفتاب قرار ندهید. حتما باید به دور از آفتاب و در سایه و در گیلان بدور از رطوبت در جای بلندی مثل آلاچیک ها  نگه داری شود تا به مرور زمان به طور طبیعی در مدت تعیین شده خشک شود. سپس در اوایل تابستان به مدت یک ماه مقابل آفتاب بگذارید.  هنگام چیدن توجه داشته باشید که قطر نی گرد بوده و انحنا و کجی نداشته باشد  و اندازه آن  ( دو و نیم ) سانتی متر باشد. یکی از ویژگی های نی خوب اینست که قطر آن از قسمت بالا تا انتها به ترتیب نازکتر و بندهای آن نیز به ترتیب کوتاه تر شود. در اصطلاح به آن "دم ماری" می گویند.

موقع چیدن با دقت از پایین به اندازه ۱۱ الی ۱۲ بند قطع کنید تا در انتخاب اندازه و کوک دلخواهتان آزادی عمل داشته باشید. از میان یازده بند ، هفت بند را انتخاب کنید و بند اول و هفتم را تعیین و علامت گذاری کنید و  هفت بند انتخابی را با اره مویی ببرید. داخل نی را از گره اول تا ششم با مته شماره ۱۰ میلیمتری روزنه نمایید. ترجیحا بند اول یک میلی متر گشادتر از دهانه بندهای دیگر باشد.


 علامت گذاری روزنه های نی  :
•    نت های Mi و Sol ( سوراخ دوم و پنجم ) : اولین علامت گذاری روی بندهای چهارم و پنجم ( نت های Mi و Sol ) کمی بالاتر از چین و چروک گره صورت می گیرد.
•    نت Fa ( سوراخ سوم ) : برای تعیین نت Fa فاصله نتهای Mi و Sol را اندازه گیری کنید. اندازه مشخص شده را تقسیم بر دو کنید و اندازه به دست آمده را 0.5 ( نیم ) سانتی متر به آن اضافه کنید. مثلا اگر فاصله دو نت Mi و Sol ده سانتی متر باشد فاصله دو نت Mi و Fa  پنج و نیم سانتی متر می گردد.
•    نت Fadiese ( روزنه چهارم ) : ما بین دو نت Fa و Sol نت Fadiese رار می گیرد. علامت گذاری آن به همین شکل یعنی از نصف فاصله دو نت با 0.5 ( نیم ) سانتی متر بیشتر مشخص می شود.
•    نت La ( روزنه ششم ) : برای تعیین نت La فاصله دو نت Fa و Sol را اندازه گیری کنید و 0.5 (نیم) سانتی متر به آن بیافزایید.
•    نت های D0 - Re ( روزنه اول ) : با افزودن  (نیم ) سانتی متر به اندازه دو نت Mi و Fa نت های Re یا Do به دست می آید.
 طرز روزنه کردن:

بعد از علامت گذاری بهترین و راحت ترین وسیله برای روزنه کردن نی دستگاه هویه برقی ۱۰۰ وات است. نوک هویه را با سنگ جوشکاری تیز کنید. نوک هویه را پس از چند دقیقه روی علامت بگذارید و به آرامی فشار دهید. سپس برای جلوگیری از سوختن حاشیه روزنه ها فورا دستمال نیمه خیس شده را روی روزنه آن بگذارید و با سمباده چوب درون هر کدام از روزنه های  نی را پرداخت کنید. البته قطر نوک هویه باید ۹ الی ۱۰ میلی متر باشد. برای بریدن قسمت بند اول به نصف اندازه بند دوم یک سانتی متر اضافه کنید و نیز برای بند هفتم انتهای روزنه  دوم تا گره چهارم را اندازه گیری کنید و  ( نیم ) سانتی متر به آن بیافزایید.
اگر نی را  بعد از نوازندگی به دلیل برخورد هوای دهان که مرطوب می شود مدت زیادی  کنار دیوار تکیه بدهید طبیعتا بعلت خاصیت انعطاف پذیری اش به مرور کج و قوس بر می دارد. از اینرو نی باید  به صورت مسطح  نگهداری شود. البته بعد از اینکه از خشک بودن  داخل نی مطمئن باشید  و چنانچه نی خیس را به صورت مسطح آن هم در کاور نگهداری کنید نی کپک می زند و جدار نی به مرور زمان پوچ خواهد شد و داخل نی بوی نم و رطوبت می گیرد و به این سادگی قابل اصلاح نمی باشد .

ناگفته نماند این اندازه نی مختص برای نوازندگان مرد بوده و به ندرت زنان از آنجا که زنان از لحاظ فیزیکی اندازه دهان لب و دندان و انگشت دست ها بسیار ظریف تر از مردان هستند می توان با کمی تغیر در قطر و اندازه روزنه نی ها طوری که به ساختار نی لطمه نزند تهیه و پرداخت نمود که با توجه به استقبال فراوان خانم ها و علاقه کودکان به این ساز و سهولت در استفاده  آنان با تناسب به اندازه فیزیکی آنان این امر برای آنها مهیا خواهد شد که بتوانند با این ساز راحت باشند و آموزش ببینند .

نقد و بررسی کاربران

    نقد محصول و امتیاز شما به این محصول

    برای کمک به دیگر کاربران در انتخاب، لطفا علاوه بر ارسال نظر، به این محصول امتیاز هم بدهید.