امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا جهت رانندگی در کشورها متفاوت است؟
#1
از جهت رانندگی در کشورهای مختلف بدانید!
شاید یکی از عجیب ترین مواردی که در سفر با آنها روبرو هستید، جهت حرکت خودرو ها است که در کشورهای مختف خواهید دید و حقیقتا گیج کننده است. اما تا حالا به دلیل آن فکر کرده اید. شاید با فهمیدن دلیل آن بسیار متعجب شوید.
اگر به منطقه ای بروید که به جهت رانندگی آن عادت نداشته باشید ، احساس خواهید کرد که این موضوع غیرقابل فهم است و شاید هم استرس بگیرید اما نگران نباشید ۷۵ درصد از جمعیت دنیا در سمت راست جاده می رانند.در کشور مثل ساموا که جهت رانندگی را تغییر داد به حدی از مشکلات پیش آمده می ترسیدند که مجبور به اعلام روز تعطیلات ملی شدند تا مردم با کلیات ماجرا اخت بگیرند. با سغری به گذشته که در جاده ها، ارابه ها در حرکت بودند، مردم بیشتر از سمت چپشان حرکت می کردند.شاید از دلایلی همچون نبردهای سواره یا نحوه شمشیر زنی تاثیر گرفته باشند. این مطلب برگرفته از سایت هتل لانگ بیج ریزورت آلانیا است .
شلاق‌های اسب در روم باستان
اما در روم باستان دلایل بهتری برای این انتخاب داشتند. اسب سواران در روم باستان هم سمت چپ را برگزیده بودند. این کار را به جهت حفظ احترام دیگران انجام می دادند. ولی چرا؟بنا به گفته‌ی نشنال جئوگرافیک ۸۵ درصد مردم متمدن روم راست دست بودند. در نتیجه اکثراً دهانه اسب را با دست راست و شلاق را در دست چپ خود می گرفتند. در نتیجه اگر آن‌ها در سمت راست جاده ها حرکت می‌کردند، همیشه هنگام شلاق زدن به جای اسب، سواری را که از مقابل می‌آید ضربه می‌زدند.نقطه ضعف این انتخاب جهت حرکت، به راست دست بودن آن‌ها بر می‌گردد. چرا که به راحتی می‌توان ارابه ران را با شمشیر یا وسیله دیگر از سمت راست مورد حمله قرار داد. به هرحال این انتخاب آن‌ها یک شمشیر دو لبه بود که در کنار حفظ احترام دیگران، آسیب‌پذیری در حمله به راننده ارابه را بالا می‌برد.
تسخیر با دست راست!
تاریخ پر است از نبرد و در ادامه‌ی این نبرد ها فتح و تسخیر سرزمین های مختلف. اینطور که معلوم است این تسخیرها گاهی جهت رانندگی ملتی را تغییر داده‌اند. ناپلئون بناپارت فرانسوی البته یکی از پشتیبانان نظریه رانندگی در سمت راست جاده تاریخ است.به روایت مجله تایم، پیش از انقلاب فرانسه، اشراف در سمت چپ جاده حرکت می‌کردند و دهقان‌ها را مجبور می‌کردند در سمت راست حرکت کنند. اما در گیر و دار انقلاب که شرایط برای اشراف زادگان خطرناک شده بود، آن‌ها نیز به سمت راست جاده مهاجرت کردند تا خود را جزوی از مردم عادی جلوه دهند. بعدها ناپلئون این نحوه راندن را با لشکرکشی خود به روسیه، سوییس و آلمان به این نقاط صادر کرد.به گواه مجله تایم، حتی مردم آمریکا نیز در برهه‌ای اهل رانندگی در سمت چپ بوده‌اند. در ابتدای دوران استعمار آمریکا، جهت حرکت در جاده ها نیز همانند موارد دیگر از کشور بریتانیا به آمریکا آمد. در انتهای قرن ۱۸ ام، جهت رانندگی همانند دیگر سوغات استعمار در آمریکا تغییر کرد و رانندگان صندلی خود را به سمت چپ خودرو بردند. این امر زمانی تبدیل به یک عادت عمومی شد که هنری فورد خودرو خود را که فرمان آن در سمت چپ قرار داشت به تولید انبوه رساند و اکثر مردم از آن استفاده کردند و در نتیجه به رانندگی در آن جهت عادت کردند. سپس در ابتدای قرن ۲۰ام، حضور صندلی راننده در سمت راست خودرو نیز در استانداردها لحاظ شد.لازم به ذکر است که امروزه در فرانسه مردم در سمت راست جاده رانندگی می کنند.
شمشیر سامورایی!
باز هم مساله احترام و در این حالت خاص، احترام به جان دیگران عامل تغییر جهت رانندگی است. کاملاً مشخص نیست که جهت رانندگی که امروزه در ژاپن متداول گردیده است از کجا منشاء می گیرد. به هر حال، گفته می‌شود که سامورایی ها شمشیر خود را در سمت چپ بدن خود حمل می‌کردند و از آنجایی که نمی خواستند همیشه در حال حرکت شمشیرشان به سواران دیگر برخورد کند، سمت چپ جاده می راندند.مدت‌ها بعد از سامورایی‌های اسب سوار، بریتانیایی ها برای ژاپن خط آهنی ساختند که در سمت چپ حرکت می کرد. به گفته‌ی بی‌بی‌سی همین اقدام شروع گسترش عادت رانندگی در سمت راست بود. اما باز هم حضور کشور خارجی باعث شد که در سال ۱۹۴۵، آمریکایی ها که به ناحیه اکیناوا آمده بودند، به نوعی مردم را مجبور کردند که در سمت راست جاده ها برانند. البته چند دهه بعد در سال ۱۹۷۸ مردم به همان نحوه رانندگی قدیمی بازگشتند.مردم ژاپن هنوز هم در سراسر کشور خود در سمت چپ جاده رانندگی می‌کنند. به این ترتیب شما می‌توانید با خیال راحت در سفرهایتان به ژاپن شمشیر سامورایی خود را به کمر بسته و مطمئن باشید که کسی را آزار نخواهید داد!
پاسخ
roseتشکر شده توسط:


پیام‌های داخل این موضوع
چرا جهت رانندگی در کشورها متفاوت است؟ - youka - 2017/04/05، 12:50 PM

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان